Veelgestelde vragen

Frequently Asked Questions

Is FlevoFysiotherapie aangesloten bij alle verzekeraars?

Ja, FlevoFysiotherapie heeft een contract met alle zorgverzekeraars. We zullen de behandelingen rechtstreeks declareren bij de zorgverzekeraar.

Heeft iedereen in zijn verzekering standaard een vergoeding opgenomen voor fysiotherapie?

Nee, fysiotherapie komt meestal uit de aanvullende verzekering. U moet dus een aanvullende verzekering met fysiotherapie hebben afgesloten bij uw zorgverzekeraar.

Gaat fysiotherapie ten koste van mijn wettelijke eigen risico?

Het wettelijke eigen risico gaat over de basisverzekering. De meeste behandelingen fysiotherapie komen uit de aanvullende verzekering en gaan daarom niet ten koste van uw wettelijke eigen risico. Wanneer u in aanmerking komt voor een chronische indicatie zal fysiotherapie wel ten kosten gaan van uw wettelijke eigen risico na de 20e behandeling.

Ik heb chronische rugklachten, heb ik dan een chronische indicatie?

Nee, ondanks dat klachten/ziektebeelden soms een chronisch karakter hebben, zijn niet alle klachten een chronische indicatie voor fysiotherapie. De aandoening moet voorkomen op de chronische lijst “Borst”. Vraag eventueel uw fysiotherapeut of uw aandoening voorkomt op de chronische lijst Borst.

Kan een fysiotherapeut mij ook aan huis behandelen?

FlevoFysiotherapie kan alleen aan huis behandelen wanneer dit op indicatie gebeurt door een huisarts of specialist

Wat moet ik meenemen naar mijn eerste fysiotherapie afspraak?

U dient zich de eerste keer te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. Hoewel we onderzoekspapier gebruiken op de behandeltafel kan een eigen handdoek prettig zijn. Wanneer u op verwijzing bent van de huisarts/specialist neem dan de verwijzing mee.

Heb ik een verwijzing van de huisarts of specialist nodig?

In Nederland kunnen mensen sinds 1 januari 2007 rechtstreeks een fysiotherapeut bezoeken als ze klachten hebben; voor deze datum had men een verwijzing van een huisarts of specialist nodig. Wel zal er een screening plaatsvinden of er direct behandeld kan worden of dat er toch eerst overleg nodig is met de huisarts.

Ik ben elders onder behandeling geweest, heb ik nog recht op fysiotherapie?

Bent u aanvullend verzekerd maar heeft u in het lopende jaar al elders fysiotherapie gehad? Dan horen wij graag hoeveel behandelingen dat zijn geweest. Zo kunnen we voorkomen dat u het aantal behandelingen van uw aanvullende verzekering ongewenst overschrijdt.

Maak direct een online afspraak

Behandeling zowel in de praktijk als aan huis. Heeft u liever een medewerker aan de lijn? Neem dan gerust contact op.